Cosylab

Se sprašuješ, kaj boš po dokončanem študiju? Si želiš nadgraditi in uporabiti svoje znanje? Imaš rad izzive? Bi rad delal v sproščenem delovnem okolju? Želiš sodelovati na velikih projektih in združiti svoje znanje z znanjem jedrskih fizikov?

Če si na ta vprašanja odgovoril z DA, potem te vabimo, da se nam pridružiš!

Cosylab d.d. je vodilni svetovni ponudnik profesionalnih storitev za integracijo krmilnih sistemov in naprav za projekte in eksperimente Velike fizike. Cosylab zagotavlja splošne sistemske integracije, rešitve po meri in izdelke tipskih nadzornih sistemov, ki pokrivajo ves lok krmilnih sistemov in instrumentacije, specializiranih za pospeševalnike, tokamake in radijske teleskope. Sodeluje z znanstvenimi in raziskovalnimi institucijami iz Slovenije in tujine ter na številnih znanstvenih projektih, kjer sodeluje bodisi kot partner ali koordinator, bodisi projekt izvaja samostojno.

Cosylab že desetletje nenehno raste in trenutno zaposluje več kot 100 inženirjev in fizikov, ki so profesionalni razvijalci in integratorji vrhunske elektronike in programske opreme. Imamo vsaj 20 strokovnjakov za vsako od naših temeljnih tehnoloških področij, kot so EPICS, TANGO, LabVIEW, Control System Studio in FPGA.

Cosylabovi strokovnjaki delujejo tudi "na kraju samem", pri strankah, in sicer tudi v daljših obdobjih, denimo za ITER (termonuklearno jedrsko zlivanje), SLAC (linearni pospeševalnik elektronov) in FAIR (ionski pospeševalnik). Med naše stranke sodijo tudi upravitelji številnih svetlobnih virov, kot so ESRF, DESY, ANKA, ALBA, SLS, Bessy, NSLS II, ELETTRA, APS (Argonne), ASP (Melbourne) in Diamond ter radijski teleskopi (ALMA).

Prav zaradi tega, ker zaposleni veliko dela opravijo na oddaljenih lokacijah znanstvenih projektov, je Cosylab ustanovil kar nekaj izpostav po svetu in se zaposleni lahko odločijo tudi za delo v ZDA, Franciji, Švici, na Švedskem, Japonskem ali Kitajskem za nekaj let.

Podjetje matematikom nudi različna kreativna dela in želi zaposliti strokovnjake, ki znajo razmišljati, razvijati algoritme, so inovativni, imajo znanje numeričnih metod in znajo svoje znanje praktično uporabiti. Pridruži se nam na naši predstavitvi, kjer bomo predstavili možnosti za matematike v Cosylabu, in morda boš nekega dne ti strokovnjak, h kateremu bo prišel »jedrski fizik« po nasvet in znanje.

Cosylab
www.cosylab.com


Nazaj